Rochii de mireasa Sfaturi nunta Tendinte Uncategorized

Inca nu ai gasin VOALUL potrivit? Uite cateva sfaturi in alegerea voalului de mireasa.

Ți-ai ales rochia de mireasă, pantofii și buchetul, dar nu ai găsit încă voalul potrivit?

 Istoria voalului spune ca acesta a aparut pentru prima data in Mesopotamia, ca simbol al unui statut social.

Existau legi prin care se stabilea care femeie are voie sa poarte voal, in functie de statutul social si de ocupatie.

Sclavele si femeile “usoare” nu aveau voie, asadar voalul nu era doar un simbol al rangului social, dar facea diferenta intre femeile respectabile si cele care erau considerate un „bun” al societatii.

La nuntile romane, voalul purta numele de “flammenum” si era galben precum flacarile, semnificand un semn bun de casnicie lunga si fidelitate.

Cum voalul dens si lung le impiedica sa vada pe unde merg, miresele erau insotite de tatal lor sau de o persoana cu autoritate in familie. Astfel, a aparut traditia ca mireasa sa fie condusa la altar de tata sau de nas, traditie care se pastreaza si azi.

Se mai spune si că voalul a apărut inițial pentru a proteja mireasa de spiritele rele.

 69308_69328_076m

Noi va oferim cateva sfaturi utile in alegerea unui voal perfect pentru ziua nunții:

Este foarte important ca viitoarea mireasă să ia în calcul modul în care voalul se va asorta cu:

  • Rochia

E esențial să alegi un voal de mireasa care să evidențieze rochia și să o completeze. Dacă ai ales o rochie simplă atunci poți purta un voal mai elaborat, cu dantela brodata (mai mica sau mai mare, in functie de gusturile fiecarei mirese), cu mici detalii cum ar fi margele fine sau detalii stralucitoare. In schimb, dacă rochia este cu foarte multe detalii, un voal mai simplu va fi mai potrivit.

VL1042F-0030

VL1042F-0051

 

 

 

 

 

 

 

Daca ai ales deja rochia de mireasa este indicat să alegi un voal care să evidențieze  punctele forte ale acesteia.

De exemplu, dacă rochia aleasa de tine are un bust impresionant, cu o dantela deosebita, pe care vrei să-l scoți în evidență sau poate are niște detalii frumoase pe spate, brodate cu elemente sclipitoare, atunci poate vei vrea să alegi un voal care să se termine înainte de acele detalii sau prin care să se vadă detaliile rochiei.

De asemenea, trebuie ținut cont și de stilul decorațiilor de pe rochie, și de nivelul de încarcare cu detalii al ei.

VL1044F-0003

VL1045F-0031

VL3046-0105

  •  Coafura 

 Coafura joaca un rol extrem de important. De ea depinde felul în care prinzi și eventual, desprinzi voalul de păr.

Ideal ar fi ca voalul de mireasa trebuie să fie mai lung decât părul, însă dacă ai părul foarte lung poți alege și o voaletă până în dreptul pomeților.

~SFAT: Dacă alegi un voal foarte lung, asigură-te că părul îl poate susține, fără să se desprindă sub greutatea lui.~

Voalul prins peste coafură este recomandat mireselor mai scunde. Este simplu de montat si de scos pentru că se prinde cu ajutorul unui pieptănaș.

5819-0012

Voalul prins sub coafură – dacă optezi pentru o coafură mai spectaculoasă ar fi păcat să o acoperi, însă asigură-te că voalul are mici bride pentru agrafe.

Coafuri-mireasa-blonda-cu-voal

Dacă dorești să îți dai voalul jos în pe parcursul petrecerii, sau dupa ce se face traditia aruncarii buchetului,ar fi bine ca acesta să fie insailat de un pieptanas, care face desprinderea lui mult mai usoara fara a distruge coafura.

69333_101 mik

 

  • Forma feței

Dupa cum stim,  rolul voalului este acela de a-ți încadra fața, așa că ar trebui să ții cont de acest aspect atunci cand alegi voalul potrivit.

Fața rotundă:  O față rotundă este,de regula, atunci când lățimea feței este aproximativ egală cu înălțimea feței. Mireselor cu forma fetei rotunda le este recomandat sa evite voalurile care adăuga volum în părțile laterale, fiind mai potrivit un voal care să ofere volum mai mult în partea superioară a capului.

Fața pătrată:  Iese în evidență prin trăsături ferme, o formă lată a feței. Voalul potrivit este acela care va da puțină lungime feței și va ajunge cel puțin până la umeri. Volumul în partea superioară este binevenit.  Mireselor cu forma fetei  patrata  le este recomandat un voal circular sau în cascadă pentru a distrage atenția de la liniile proeminente ale feței.

Fața ovală:  Este de regulă puțin mai lungă decât lată și este asociată formei unui ou. Toate tipurile de voaluri se potrivesc foarte bine cu această formă.

ATENTIE ! Prea mult volum în laterale sau în partea superioară ar duce la disproporționare.

Fața lungă:  Din cauza faptului că este mult mai mică lățimea decât în cazul unei fețe ovale, este bine să alegeți un voal care să confere volum în laterale evitând volumul din vârful capului

2131-0669

2137-0802 m

  • Forma corpului

Pe lângă imaginea estetică, voalul are capacitatea de a proporționa forma corpului. Ai o ușoară burtică sau un bust mai generos? Cu siguranță te va avantaja un voal lung, până la vârful degetelor și uneori chiar putin mai lung. In acest caz voalul are rolul de a alungi partea superioară a corpului.

Un corp în forma de pară va fi mai avantajat de un voal pană la umeri sau talie.

Miresele cu forme rubensiene ar trebui să se limiteze la un singur strat de voal mai îngust, pentru a nu adăuga extra volum corpului.

Miresele înalte pot purta fără probleme voaluri lungi, dar mireselor mignone li se potrivesc mai bine voalurile până la talie sau chiar mai sus.

 2129-0622

  • Locația în care se va desfășura nunta

Deși pentru multe persoane pare ciudat, voalul se alege și în funcție de locul unde se desfășoară nunta.

Daca alegi un voal foarte lung, acesta este potrivit pentru o ceremonie într-o biserică foarte mare, unde poti pune in evidenta lungimea si frumusetea acestuia, avand in acelasi timp spatiu atat pentru a intinde voalul cat si pentru restul persoanelor prezente la ceremonie. Insă în cazul unui loc mic și îngust o asemenea alegere poate fi dezastruoasă, riscand sa se intample exact contrariul.

Daca alegi o locație în care bate vântul destul de mult, (de regula in aer liber) un voal lung este extrem de greu de controlat, mai ales când vine vorba de ședința foto.

De asemenea ar trebui să iei în considerare și temperatura de afară. Dacă va fi foarte cald si esti o persoana destul de sensibila la caldura, nu vei vrea să fi încărcată și înfășurată în multe straturi de voal care se lipesc de pielea ta.

2142-0612

2144-0623

Tipuri de voaluri în funcție de lungime

 Cate tipuri de voal exista ? Cam tot atatea in functie de gusturi ? Noi va prezentam o mica categorie in functie de lungime:

  • Voalul până la umeriare aproximativ 45 cm lungime și este perfect pentru o rochie cu corset, însă nu se recomandă la rochiile clasice;
  • Voalul până la jumătatea brațelor – are aproximativ 65 cm în lungime și are un aer romantic, se potrivește cu rochiile stil prințesă deoarece se termina exact acolo unde începe volumul rochiei;
  • Voalul până la talie – are aproximativ 75 cm lungime și se asortează cu aproape toate rochiile care nu au trenă;
  • Voalul până la degete – are aproximativ 90 cm și este unul dintre cele mai populare voaluri, se asortează cu aproape toate rochiile de mireasă;
  • Voalul până la genunchi – are aproximativ 115 cm și arată foarte bine dacă este purtat la o rochie midi, până la jumatatea gambelor;
  • Voalul până la podea lungimea acestuia se ajustează în funcție de înalțimea ta și se adaptează oricarui fel de rochie, mai puțin celor care au trenă.

 Trebuie sa aveti in vedere ca un voal lung va poate asigura niste poze de nunta superbe, avand in vedere ca este atat de versatil si poti gasi multe idei de poze cu un astfel de voal. Asa ca alegeti un fotograf de nunta profesionist care sa vina cu idei si sa te puna in valoare pe tine, rochia si, de ce nu,  voalul.

576648_470998979580735_923707729_n

99950_n

12069000_1000676169954270_2663500254715646975_o

2122-0672

 Material: voal din tulle sau dantelă?

Materialele clasice pentru voalul de mireasă sunt: tulle, dantelă, mătase sau satin.

Voalul din tulle este cea mai accesibilă opțiune dintre toate. Este foarte accesibil ca pret, poți cumpăra mai mulți metri, si bineinteles îl poți accesoriza cu detalii prețioase lipite sau cusute pe el, pentru a-l infrumuseta in fuctie de propriul gust.

Șifonul sau muselina sunt mai puțin transparente, însă oferă un aer vintage mireselor si sunt utilizate tot mai rar de mirese moderne.

Dantela – este deosebită, oferind un aer diafan, însă trebuie să ai mare grijă ce tip de dantela alegi sa pui pe voal, pentru că aceasta il poate ingeuna și poate trage coafura în jos.

2123-0588

Culoarea voalului

 Bineinteles voalul trebuie să fie în acord cromatic cu rochia de mireasă. Tine cont de faptul ca există mai multe tipuri de alb, mai multe nuanțe de ivoire, roz, bej și auriu. Bineînțeles, vei găsi unele care au o anumită nuanță, dar sunt completate de străluciri ce vor arăta frumos datorită combinațiilor de materiale din care sunt făcute.  Voalurile strălucitoare oferă o sclipire ce va atrage privirile tuturor, mai ales sub razele soarelui.

 2131-0521 m

 Speram ca, in ciuda pandemiei existente, sfaturile si detaliile oferite sa va ajute in cautarea voalului  de mireasa perfect!

 Va asteptam si in salonul Elite Mariaj unde puteti gasi o colectie variata de voaluri de mireasa si consilieri specializati gata sa va ofere sfaturi potrivite pentru o imagine perfecta in ziua nuntii tale!

 

 

You may also like...