Costume de ceremonie Sfaturi nunta Tendinte Uncategorized

Cum sa alegi costumul de mire? Sfaturi pentru alegerea unui costum de ceremonie perfect!

Deși pare că doar rochia miresei va fi în centrul atenției în ziua nunții, este total greșit să crezi că vestimentația mirelui va trece pe locul al doilea !!

Toți invitații vor fi cu ochii pe cuplu, ceea ce înseamnă că și costumul de mire va atrage atenția în egală măsură.

Pentru a te ridica la înălțimea acestui eveniment trebuie să ții cont de toate detaliile posibile și mai ales de ținuta pe care o vei purta la nuntă.

491-740 ESSEN bordo_kare

Dacă și tu ești unul dintre viitorii miri preocupați de ținuta lor, și îți dorești un costum de nuntă care sa te diferențieze din mulțimea de invitați, și care totodată să nu rămână uitat în șifonier, ci să poată fi purtat și cu alte ocazii, te invitam să parcurgem împreună un mic ghid vestimentar special creat pentru gineri:

  1.  Află croiala costumului de mire care ți se potrivește!

Pe lângă stilul tău, primul pas în alegerea croielii unui costum de ceremonie depinde foarte mult de conformația corpului.

A. Croiala clasică (regular) –recomandat barbaților care adoptă un stil clasic. Un astfel de costum estemai larg în jurul trupului – atât sacoul, cât și pantalonii. Croit corespunzător, un costum clasic se vor așeza bine pe corp.

O astfel de croială ți se potrivește dacă ai o structură corporală mai solidă.

44M1RGwmc2w


B.Croiala slim fitAtât sacoul, cât și pantalonii sunt mai strâmți în jurul taliei și al coapselor. Aceste costume barbatesti sunt croite să cambreze mai bine corpul și încadrează mai bine conformația celui care îl poartă.

 Un astfel de costum ți se potriveste mai ales dacă ai o statură atletică.

480-790 AS KEIRA black image

C. Croiala made to measure (facuta pe măsura ta) – un costum care va fi croit special pentru tine și în funcție de  conformația corpului tău și bineînțeles a gusturilor tale.

Sfat: Alege cu atenție tipul materialului, culoarea, chiar și micile detalii cum ar fi lookul nasturilor și forma reverului. 

525-240 FRANKFURT navy_kare

TROYA

515-790 SAMIL parliament_kare

 

2.    Alege culorile și imprimeurile care se potrivesc tematicii nunții!

Optează pentru culori clasice dacă ai o nuntă formală . Cele mai apreciate culori sunt negrul și bleumarinul.

378-630 OSCAR parl imagejjj

costume-as-keirafff

ATENȚIE: un stil tradițional NU înseamnă unul plictisitor, acesta reflectă eleganță și oferă un aer distins mirelui!

~Fii îndrăzneț cu designul, culorile și imprimeurile costumului dacă aio nuntă altfel”. O nuntă neconvențională = outfiturile pe măsură. Tu, mirele, poți plusa cel mai simplu prin culoarea sacoului.

Nuanțele din ce în ce mai curajoase pe care mirii le aleg sunt:

  • albastru navy– o culoare emblematică și timeless;
  • burgundy, verde închis saualbastru royal– culori care atrag o energie fantastică.

491-740 ESSEN bordo_bride__kare

522-430 BILBAO violet_kare_

92753_2

Acestor culori li se adaugă multe altele la fel de grandioase: violet, gri, bronz, galben muștar sau maro.

92749_2

Sfat : poți completa alegerea îndrăzneață cu diferite imprimeuri și modele pentru materiale. ~

367-140 LECCE_ violet_L

3.    Alege cele mai bune materiale !

Pentru că vei petrece aproape 24 de ore în același costum de ceremonie, materialul trebuie să fie confortabil. Și în același timp, să arăți foarte bine.

Cum obții acest lucru? Simplu :

  • Alegețesături de calitate.
  • Alege producători de renume.

373-140 CAPRI_grey

 4. Ce piese esențiale să ai într-o ținută de nuntă pentru mire?

a)  Sacoul de ceremonie

Alegerea detaliilor sacoului depinde de conformația corpului tău.

De exemplu, dacă ești scund și solid, optează pentru un sacou cu un singur rând de nasturi. “V”-ul creat va da senzația de adâncime și va crea iluzia de înălțime.

Dacă, pe de altă parte, ai o conformație atletică (slab și înalt) mergi pe varianta unui sacou cu două rânduri de nasturi care echilibrează trăsăturile unei astfel de siluete.

În mod ideal, sacoul trebuie să fie încheiat în doi nasturi sau chiar unul.

Mâneca cămășii trebuie să se vadă 1 cm de sub sacou. Similar trebuie să fie vizibili butonii și alte accesorii elegante care vor pune în valoare costumul.

Sacoul trebuie să aibă trei buzunare, două inferioare și unul superior (unde va sta batista aleasă în ton cu tema nunții)

Deschiderea din spate a sacoului ar trebui să fie centrală sau pot exista deschideri laterale.

367-140 LECCE blue_L

B) Pantalonii de ceremonie

De regula pantalonii de mire au un model simplu și sunt croiți din același material precum sacoul cu mențiunea că aceștia trebuie să fie la 1 cm distanță de tocul pantofului.

92729_2

C) Cămașa elegantă de nuntă

Este bine să alegi camașa în funcție de constituție. Astfel, dacă ai o structura atletica a corpului mergi pe varianta unui guler înalt și gros. Dacă ai o structura solida a corpului, alege un guler înalt și subțire. Pentru un plus de efect, alege cămașă albă cu manșete duble, care se închid cu butoni.

269-320 SIDNEY_dark greykk

 D) Vesta pentru costumul de nuntă

Mulți dintre viitori miri își pun următoare întrebare : “ Cu sau fără vestă la petrecere?”

491-740 ESSEN bordo_vest_kare

522-430 BILBAO parl

Vesta are rol estetic creând impresia unei siluete alungite printr-o linie lungă, zveltă a picioarelor, iar în codul vestimentar de ceremonie, vesta mai are un rol: acela de a acoperi betelia pantalonilor.

Pe lângă faptul că adăuga un plus de eleganță, din punct de vedere practic te ajută pentru că poți să dai jos sacoul atunci când petrecerea este în toi și să nu rămâi doar în cămașă

Sfat: vesta la două randuri de nasturi cu gulerul șal arata mai bine la reverul spit (ascuțit) al sacoului, iar vesta la un singur rând de nasturi (3 nasturi)  se potrivește la un sacou cu rever șal cu deschiderea mai adâncă și rotunjită.

 E) Accesoriile :

  • pantofi;
  • butonii de cămașă (accesoriul must have al oricărui mire);
  • papionul/cravata;
  • brâul (un accesoriu întâlnit doar la nunțile foarte formale);
  • batista (pata de culoare a oricărui outfit);
  • balenele (gulerul cămășii tale va sta cum trebuie chiar și după ore întregi de dans).

Accesoriile pun în valoare chiar și un costum de mire banal. Butonii de cămașă sunt, poate, cel mai important accesoriu al unui mire

. Alege cu grijă butonii pentru manșete și, dacă ai cum, asortează-i nasturilor de la piept pentru un plus de efect.

2KRPjFGyWH4

De cele mai multe ori, atunci când vine vorba despre dezbaterea cravată vs papion, are câștig de cauză papionul.

fmYkTazcJ6A

Pentru costumul tău de mire, opțiunile sunt nelimitate când vine vorba de alegerea unei batiste. O poți asorta cu sacoul sau cu papionul, o poți asorta cu rochia de mireasă a proaspetei tale soții, o poți alege astfel încât să ofere un contrast costumului de mire. De asemenea, te poți juca foarte mult în zona de culori și imprimeuri.

47220516_2223136117761271_1197034280480407552_n - Copy - Copy

Dacă nunta este formală, poți purta inclusiv un brâu. Acesta trebuie să acopere betelia pantalonilor care trebuie asortată cu cravata (la nunțile formale se poarta, de obicei, cravata). Oferă un plus de eleganță și va scoate din anonimat orice costum de mire.

Ai grijă ca pantofii să nu iasă în evidență prin culoare sau formă, ci prin simplitatea modelului si calitate. Pantofii mirelui ar trebuie sa fie deci simpli, fără ornamente.

Accesoriile care nu se văd niciodată, dar care fac parte din orice ținută cu cămașă de nuntă sunt balenele. Aceste mici ajutoare îți oferă rigiditate gulerului, care va sta până la răsărit  iar cămașa va arăta ireproșabil.

520-730 MERIDA navy_kare   Sperăm ca prin acest articol am reusit să ușurăm dezicia viitorilor miri în vedera căutării și alegerii costumului de mire perfect din cea mai importantă și frumoasă zi a vieții lor!!

Vă așteptăm cu drag în salonul nostru pentru a pune în practică toate informațiile redate mai sus și bineînțeles pentru cea mai bună consiliere acordată de consultanții salonului nostru !

Elite Mariaj BUCURESTI – str. Mitropolti Filaret nr 19A

Elite Mariaj IASI – str Petru Rares nr 9

www.elitemariaj.ro

 

You may also like...